Foul är en bönsort, även känd som bondbönor. I Mellanöstern är det en traditionell maträtt och är även en stor del av frukostkulturen. Rätten kan göras på olika sätt och varierar från land till land.
Det vanligaste sättet att äta foul på är med olivolja, citron, vitlök, tomat och persilja. Men det viktigaste av allt är självklart att äta det med arabiskt tunnbröd. Foul kan serveras som frukost, lunch eller som ett tillbehör på mezzabordet. Nedan följer ett snabbt och enkelt recept.
Antal portioner: 2-4
1 stor burk foul (bondbönor, hittas i välsorterade livsmedelsbutiker)
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 citron
Olivolja
Salt
Spiskummin
Färsk persilja
1 påse Laziz Original
Gör så här:
- Häll bondbönorna med sitt spad i en kastrull och värm upp på svag värme och låt småputtra i några minuter
- Pressa citronen och blanda i pressad vitlök
- Finhacka tomat och persilja
- Häll upp bönorna i ett fat, häll över citron- och vitlöksblandningen och tillsätt salt och spiskummin
- Blanda om försiktigt så att smakerna fördelas
- Toppa med tomat, persilja och ringla över rikligt med olivolja
Doppas och avnjuts med Laziz Original bröd!