Skaldjurswrap
2 Laziz-bröd
100 g Skagenröra
babyspenat eller ruccolasallad
Gör så här:
- Bred ut ungefär 50 g skagenröra på varje bröd.
- Lägg över spenaten alternativt ruccolan.
- Rulla ihop bröden, skär rullarna i snittar.
- Njut av som vardagslyx eller servera som tilltugg!
Rostade tunnbrödssnittar med parmesan och rökt skinka
3 Laziz-bröd
100 g rökt skinka, mycket fintärnad
200 g riven parmesan
1,2 dl rysk yoghurt
1½ tsk sambal oelek, 7 g
½ liten rödlök, finhackad, 30 g
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser förutom brödet.
- Bred massan jämn över brödet.
- Rulla brödet med fyllningen inåt till fina rullar.
- Linda rullorna i plastfolie och ställ kallt i två timmar.
- Skär rullorna i 2 cm tjocka skivor.
- Lägg dem på bakplåtspapper och grädda i 10 minuter i 225 grader.
Avocadowrap
1 Laziz-bröd
1 avocado
¼ gurka
½ tomat
50 g fetaost
babyspenat eller ruccolasallad
örtsalt
färsk timjan
Gör så här:
- Skär avocadon i små bitar och lägg ut på Laziz-brödet.
- Hacka sedan grönsakerna i relativt stora bitar och lägg ut dessa över avocadon.
- Dela därefter feta osten i små tärningar och lägg över resterande ingridienser på Laziz-brödet.
- Krydda sedan med örtsalt och timjan.
- Rulla ihop brödet så att det blir som en wrap. Du kan även dela rullen i snittar och servera som tilltugg.
- Njut!