Skaldjurswrap

2 Laziz-bröd
100 g Skagenröra
babyspenat eller ruccolasallad

Gör så här:

  • Bred ut ungefär 50 g skagenröra på varje bröd.
  • Lägg över spenaten alternativt ruccolan.
  • Rulla ihop bröden, skär rullarna i snittar.
  • Njut av som vardagslyx eller servera som tilltugg!

Rostade tunnbrödssnittar med parmesan och rökt skinka

3 Laziz-bröd
100 g rökt skinka, mycket fintärnad
200 g riven parmesan
1,2 dl rysk yoghurt
1½ tsk sambal oelek, 7 g
½ liten rödlök, finhackad, 30 g

Gör så här:

  • Blanda alla ingredienser förutom brödet.
  • Bred massan jämn över brödet.
  • Rulla brödet med fyllningen inåt till fina rullar.
  • Linda rullorna i plastfolie och ställ kallt i två timmar.
  • Skär rullorna i 2 cm tjocka skivor.
  • Lägg dem på bakplåtspapper och grädda i 10 minuter i 225 grader.

Avocadowrap

1 Laziz-bröd
1 avocado
¼ gurka
½ tomat
50 g fetaost
babyspenat eller ruccolasallad
örtsalt
färsk timjan

Gör så här:

  • Skär avocadon i små bitar och lägg ut på Laziz-brödet.
  • Hacka sedan grönsakerna i relativt stora bitar och lägg ut dessa över avocadon.
  • Dela därefter feta osten i små tärningar och lägg över resterande ingridienser på Laziz-brödet.
  • Krydda sedan med örtsalt och timjan.
  • Rulla ihop brödet så att det blir som en wrap. Du kan även dela rullen i snittar och servera som tilltugg.
  • Njut!